LAZER EPİLASYON UYGULANMAMASI GEREKEN HASTALAR
Hamilelikte lazer ışınlarının zararlı olup olmadığına dair bir kanıt yoktur. Bu nedenle hamilelere lazer epilasyon yapılması önerilmez. Ayrıca tüm işlemler için olduğu gibi kanser hastalarına da tedavi ve takip sürecinde lazer epilasyon uygulaması yapılmaz. Güneşlenme ile veya solaryuma bağlı bronzlaşma sonrası lazer epilasyon uygulaması genellikle yapılmaz ya da tedavi parametreleri bronz tene uygun şekilde ayarlanarak uygulanabilir.
Hormonal bozukluklar, örneğin yumurtalık kistleri (PCO), troid bezi hastalıkları, böbrek üstü bezi hastalıkları, bazı ilaçlar (dilantin, siklosporin gibi) kıllanmayı arttıran nedenler arasında sayılabilir. Bu nedenle lazer epilasyona başlamadan önce aşırı kıllanma var ise, kıllanma nedenini ortaya çıkarmak için doktor muayenesi mutlaka gereklidir.Lazer epilasyon bayan hastalarda adet düzeni yönünden araştırıldıktan sonra her yaşta uygulanabilir.
Gri ve beyaz saçlı hastalar, güneşlenmiş hastalar, yakın dönemde başka türden lazer tedavisi görenler, hiperpigmentasyon ve hipopigmentasyon eğilimi olanlar , Tetracycline veya retinoidler gibi ışığa karşı hassaslaştıran ilaçlar alanlar olarak sıralanabilir. Bu ilaçların lazer epilasyon tedavisinden üç veya dört hafta önceden kesilmesi gerekir.Ayrıca, V ve VI cilt tipindeki hastalar ve Herpes hikayesi olanlarda lazer epilasyon uygulanmamalıdır. Laser epilasyon şu andaki bilgilerimize göre genel olarak güvenli bir yöntemdir.
Tüm vücut bölgeleri lazer epilasyon ile tedavi edilebilir. Kadınlarda en çok üst dudak, çene, bikini bölgesi kol, bacak ve koltukaltı bölgeleri tedavi edilir. Erkeklerde ise sırt, omuz, göğüs bölgesi, sakal , alın ve kaş üstleri çoğunlukla tedavi edilmektedir. Lazer epilasyon tedavisi için, bölgeye, cilt tipi ve kıl yapısına göre farklılıklar göstermekle birlikte ortalama 6-8 seans tedavi yeterli olmaktadır. Seans aralıkları ise anotomik bölgeye göre değişmekle birlikte 4-6 haftadır.